maanantai 9. kesäkuuta 2014

Simulaatio-ohjaaja -opettajan kesä

Nyt voisi olla aika miettiä, että mitä opettaja ja simulaatio-ohjaaja tekee juuri nyt. Kesän aikana simulaatio-ohjaaja oikein keskittyy haastavien skenaarioiden suunnitteluun ja kuluttaa aikaa lisätietojen hankkimiseen. Välineistöä voi huoltaa ja hankkia erilaisia lisävimpaimia luomaan entistäkin enemmän todellisuutta simuloivia mahdollisuuksia. No höpö höpö. Todellinen simulaatio-ohjaaja tekee skenaariosuunnitelman koko kesästä - ihan itselle.

Meinasin alkuorientaatioksi laittaa esille Uuno Turhapuron videonpätkän kansakoulun opettajan kesälomaan liittyvästä tuskailusta. Mutta eipä taidot riittäneet siihen temppuun - vielä.

Olkoon itselle sellaisena kesäloman jälkeisenä orientaationa alla oleva pätkä oppimisen ilosta. Muistaisipa katsoa sen sitten syssymmällä... :)


SKENAARIOSUUNNITELMA:

AIHE: 
Kesäloma 2014 (noin 3kk)

KENELLE: 
Ihan itselle

ROOLIT: 
Pääosassa ihan itse, sivuosassa kaikki muut

TEKNINEN TAVOITE: 
Ei kummempaa tavoitetta

EI-TEKNINEN TAVOITE: 
Ei kummempaa tavoitetta

VARATTAVAT VÄLINEET: 
Aurinkorasva, uikkarit, reppu, eväskori, kuksa, kamera...

TILANNEKUVAUS: 
Loma on pakko aloittaa oikeastaan aivan heti ja se täytyy lopettaa heti syksyllä.

SKENAARION ETENEMINEN: 
Opiskelijat saavat todistukset, opettaja saa viimeiset omenat, opettajaa on onnellinen, opettaja orientoituu lomaan, OPETTAJA SAMMUTTAA KAIKKI SOMEEN LIITTYVÄT SOVELLUKSET JA LOPETTAA TYÖASIOIDEN TEKEMISEN, loma vie opettajan mennessään, vaihtoehtoja ja suuntia on monenlaisia, antaa tilanteiden viedä mennessään, varattuja välineitä voi käyttää tai halutessaan voi varata uusia välineitä...

SKENAARION PÄÄTTYMINEN: 
Skenaario päättyy viimeistään koulun alkuun.

JÄLKIPUINTI: 
Lukuvuosi 2014-2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti