lauantai 21. maaliskuuta 2015

Poliittinen simulaatio

Tässä tulee #vaalit2015 hetkeen sopiva ryöpsähdys. En todellakaan koe olevani mitenkään poliittisesti hurahtanut, mitä se nyt sitten tarkoittaakaan.


Eräältä poliitikolta opittuna esitystavalla esittäen: Minulla on kaksi asiaa.

Asia 1:
Olisivatko puolueiden keulahahmot valmiimpia erilaisiin vaalipaneeleihin ja tentteihin, jos he olisivat treenanneet simulaatiomenetelmän avulla?
  • Analyysin kautta esille tämän hetken eniten puhuttavat asiat. Niihin tiukka taustoittaminen ja mielipiteen päättäminen.
  • Simulaatioympäristössä luotaisiin avustajien, yleisö, vasta-argumentoijat, toimittajat, kirkkaat valot, kuumuus, häly äänimaisema... avulla tunne todellisesta tilanteesta. Ensin osasimulaatioita eri vaiheista (aloitus, tiukka hetki, keventävä hetki, väittely ja lopetus). Lopuksi kokosimulaatioita. Simulaatioharjoitukset tulisi toteuttaa erilaisissa vireystiloissa (aamu, päivä ja myöhäinen ilta).
  • Jokaisen simulaatioharjoituksen jälkeen oppimiskeskustelu (itsearvio, vertaisarvio ja asiantuntija-arvio).

Asia 2:
Vinkki ehdokkaille ja puolueille. Ei Suomea pelasteta haukkumalla edellisiä päättäjiä ja lupaamalla liikoja, jos minut valitsette. Ei kukaan pääse olemaan vallan kahvassa niin kauaa, että itse tehty perusrakenteiden korjaaminen olisi valmis ja sitten voitaisiin tehdä se todellinen tarvehdyttämis taikatemppu.

Ymmärtääkseni talouden ongelmissa on ihan sama perusongelma kuin laihduttamisessa. Ei saa syödä enempää, mitä kulutus on.

Suomi voittaisi heti, kun työelämässä saataisiin aikaan rehellinen henki. Jos ihan jokainen kunnallisessa ja yksityisessä työpaikassa työskentelevä työntekijä ja esimies olisivat kulutuksessa/investoinneissa rehellisiä, niin turha kulutus häviäisiä.

Tällä rehellisyydellä tarkoitan sitä turhaa kuluttamista. Heitetään hyvää, mutta omassa käytössä jo hetken aikaa käytössä olevaa omaisuutta pois. Tehdään hankintoja siksi, että on ollut tapana hankkia tälläisellä tahdilla. Tehdään loppuvuoden turhia investointeja siksi, että meille myönnettiin tälle vuodelle määrärahoja. Jos rahaa ei kuluta, niin sehän tarkoittaa rahojen vähentämistä ensivuonna. 

Kuluttamisen lisäksi tehokkuus varmaan paranisi työelämässä, jos ihan jokaisessa työpaikassa aloitettaisiin motivaatiota estävien esteiden poistaminen. Esimerkiksi organisaation työaikajärjestelmä ehkä tappaa motivaatiota. Työvälineiden toimimattomuus tappaa motivaatiota. Työntekijän osaamisen hyödyntämättömyys tapaa motivaatiota.

UGHH - OLEN PUHUNUT...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti