lauantai 15. joulukuuta 2012

Haikea vuori valloitettu

Eilen saavutimme reilun kahdenkymmenen hengen työyhteisössämme yhteisesti vuoren huipun kokoontuen ruokapöydän ääreen. Yhteisömme nimittäin hajaantuu vuoden vaihtuessa organisaatiomuutosten seurauksena osittain hajalleen. Vuosien saatossa vuorotyöläisinä olemme hitsautuneet melkoiseksi asiantuntijajoukoksi, jakaen ilot ja surut. Pian tämä yhteisö on historiaa.

Oman vuorenvalloitusteorian mukaan elämä ei kuitenkaan lopu tähän. Yhteisen vuoren valloituksen jälkeen nimittäin seuraa kaksi mielenkiintoista vaihetta. Sitä yhteistä vuoren valloitusta kaikkine kivikkoineen ja tasanteineen on aivan huikeaa muistella. Mikä on hienompaa, kun vastaan tulee jossain päin suomea yksi samaan “kiipeilyseurueeseen” kuulunu henkilö. Sitten taas voimme yhdessä muistella “oi niitä aikoja…”.

Toinen merkittävä asia on väistämättä tapahtumassa aivan meille kaikille. Jokaisella on edessä oma uusi vuori. Se voi olla hyvin samankaltainen aikaisempaan verrattuna. Vuorta ei tarvitse välttämättä valloittaa yksin ja työkaverit voivat olla jopa osittain samoja. Se oma uusi vuori voi olla myös aikaisempaa pienempi tai selkeästi haasteellisempi.

Omalla kohdalla oman uuden vuoren valloitus alkoi jo elokuussa uuden työpaikan muodossa. Työn näkökulma muuttui, vaikkakin aihe pysyi samana. Jo nyt uskallan sanoa, että kyllä kannatti tarttua haasteeseen. Jyrkänteiden jälkeen tulevat pienet tasanteet maistuvat aivan mahtavalta ja on oikeastaan kutkuttavaa, kun en edes tiedä, miten monta jyrkkää kohtaa onkaan edessä. Keräilen varusteista niitä ajatellen. Lopuksi oman vuorenvalloitusteoriani se tärkein asia. Vaikka hetkellisesti kiipeäisit vuoren varjoisella puolella, niin muista tärkein. Aurinko nousee aina vuoren takaa ja alkaa lämmittämään… Oletko juuri sinä koskaan kokenut samanlaisia tuntemuksia omissa haasteissasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti