lauantai 20. lokakuuta 2012

Päiväkahvi

Eilen käytin kaksi tuntia varsinaisen henkisen kukkulan valloittamiseen. Olin poikkeuksellisesti arkipäivävapaalla. Kotona oli pari yksinkertaista kotiaskaretta odottamassa tekijäänsä. Puolen päivän jälkeen olin jo saanut katseltua telkkarista nauhoitettuja ohjelmia, pelailtua tietokoneella, syötyä… Siis täysin joutenoloa. Tuli tunne, että saankohan tehtyä odottavia kotitöitä. 

Sitten tein päätöksen. Telkkari kiinni, vesi kiehumaan termospulloa varten, pienet eväät ja kuksa reppuun ja sitten pikaisesti (5min) kotityöt valmiiksi. Kumpparit jalkaan, pipo päähän ja huristelin autolla läheiselle ulkoilureitistölle. Kävelin hiljaisessa metsässä kaikkien vesilammikoiden kautta pitkospuiden päähän. Jostain syystä aloin viheltelemään lintujen laulun sekaan “Kukkurukuu” kappaletta. Se on jostain syystä minun henkilökohtainen “korvamato”. Siitä ei pääse irti, ei sitten millään. 

Käväisin pitkospuita pitkin suon laidassa, jossa näin kaksi hahmoa poimimassa karpaloita. En halunnut häiritä heitä, enkä oikeastaan tulla itsekään häirityksi. Jätin hahmoille pitkospuille tikuista tehdyn viestin “MOI”. Sitä tarina ei kerro, ovatko he löytäneet viestiä, viekö metsän eläimet tikut vai huuhteleeko sade ne suohon. Sainpahan kuitenkin sanottua…hih… Päätin joutilaan vaelteluni laavulle. Siivosin laavun ympäristöstä retkeilijäystävieni hukkaamia roskia. Jostain syystä he ovat olleet niin uupuneita, että käsistä on tippunut monelaista roskaa. Mielessäni ajattelin, että mitä mahtaa se seuraava laavulla vieraileva patikoija ajatella saavuttuaan. Huomaakohan siistittyä ympäristöä? Eipä sillä toisaalta ole suurta merkitystä Minulle ainakin tuli kiva mieli. Kruunasin päiväkaffihetkeni kuksasta juodulla pikakahvilla, rusinoilla ja yhdellä suklaakeksillä. Pakkasin kahvihetkitarpeeni reppuun ja käveleskelin rauhallisin mielin kaikkien vesilammikoiden kautta autolle. Kotona olo oli tyytyväinen. Taas tuli tehtyä pienen pieni vuoren valloitus. Hymyilytti…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti